Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Verslag en aanbevelingen uit hoorzitting in Europees Parlement

13 juli 2018

Op maandag 25 juni jl. vond er in het Europees Parlement een bijzondere hoorzitting plaats. ALDE, de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa, en Femmes for Freedom, organiseerden samen een hoorzitting om huwelijkse gevangenschap aan de kaak te stellen en mogelijke oplossingen binnen de kaders van de wet te bespreken. Een zeer belangrijk moment in de strijd tegen huwelijkse gevangenschap, omdat de EU namens 28 lidstaten spreekt.
In drie panels gingen verschillende sprekers uit de politiek, wetenschap en civil society met elkaar in gesprek. Onder andere Assita Kanko, Anita Nanhoe, Pooyan Tamimi Arab, Ruth Halperin-Kaddari, Frans van der Velden, Leontine Bijleveld en Mahmoud Jaraba spraken in het parlement.

Namens ALDE namen Hilde Vautmans, Marietje Schaake en Sophie in ’t Veld het woord. Ook Charles Goerens, rapporteur Early and Forced Marriages namens ALDE, sprak over de bevindingen in zijn recent verschenen rapport.
Het (engelstalige) verslag van deze hoorzitting kunt u hier teruglezen. Aan de hand van de hoorzitting zijn een aantal aanbevelingen opgesteld door ALDE en FFF. Femmes for Freedom is ALDE erg erkentelijk en waardeert ten zeerste dat zij werk maken van de strijd tegen huwelijkse gevangenschap.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen