Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Wij hebben kennis van binnenuit en vertalen deze met groot succes naar beleidsveranderingen, wetswijzigingen, verbeteringen in de hulpverlening en voorlichting. Bent u geïnteresseerd in een gastcollege, workshop, training of advies? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen door een mail te sturen naar info@femmesforfreedom.com.

Gastcolleges

Femmes for Freedom heeft voor verschillende onderwijsniveaus interactieve gastlessen en colleges ontwikkeld over huwelijksdwang en gedwongen achterlating. De jongeren worden in dit college aan het denken gezet en er wordt gediscussieerd aan de hand van verschillende stellingen. Voor relevante studierichtingen als maatschappelijk werk, pedagogiek en rechten verzorgt Femmes for Freedom jaarlijks gastcolleges over onderwerpen die aansluiten bij de thematiek van de studie.

Femmes for Freedom heeft gastcolleges gegeven bij onder andere de Universiteit van Amsterdam, de Erasmus Universiteit, de Universiteit van Groningen, Universiteit Leiden, Haagse Hogeschool, diverse ROCs en andere onderwijsinstellingen en studieverenigingen.

Workshops en trainingen voor professionals

Femmes for Freedom verzorgt workshops en trainingen op maat voor professionals en vrijwilligers. Trainingen kunnen gaan over verschillende thema’s:

  • Alle vormen en aspecten van huwelijkse onvrijheid en concrete handelingsperspectieven: huwelijksdwang, kindhuwelijken, religieuze huwelijken, huwelijkse gevangenschap, verborgen en geïsoleerde vrouwen, polygamie, gedwongen achterlating, eerwraak.
  • Seksualiteit en gezondheid
  • Financiële zelfverdediging.
  • Verschillende vormen van zelfbeschikking, waaronder eigen partner- en studiekeuze, anticonceptie, huwelijkse gevangenschap, enzovoorts.

Lezingen

Naast workshops en trainingen geeft Femmes for Freedom ook lezingen. Femmes for Freedom heeft lezingen gegeven bij verschillende onderwijsinstellingen, maatschappelijke en culturele organisaties, bedrijven, politieke partijen, overheidsinstellingen en serviceclubs, waaronder Amnesty International, het ministerie van OC&W,het Clingendael Instituut en ABN Amro.

Advies & onderzoek

Femmes for Freedom wordt geraadpleegd door overheids- en onderzoeksinstanties om te adviseren over beleid, wetgeving en onderzoek. Zo gebruiken we onze kennis van binnenuit om bij te dragen aan sterker beleid en beter onderzoek.

Deel, mail of print deze pagina
Facebook icon Twitter icon LinkedIn Icon E-mail icon WhatsApp Icon Print Icon