Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal
Shirin

Shirin

Shirin is de oprichter van Femmes for Freedom, een organisatie die ze in 2011 heeft opgericht. Na haar periode als voorzitter werd ze directeur van de stichting. Naast haar inzet voor Femmes for Freedom maakt zij deel uit van het bestuur van de Stichting Opzij en het Netwerk VN-Vrouwenverdrag, en is zij kandidaat voor de Eerste Kamer.

‘Ik heb Femmes for Freedom opgericht vanuit mijn persoonlijke ervaring met huwelijkse gevangenschap, met het doel deze problematiek zowel in Nederland als internationaal erkend te krijgen als geweld tegen vrouwen en om wettelijke erkenning en bescherming te realiseren. Mijn overtuigingen in gelijkheid, vrijheid, de kracht van de rede, fundamentele mensenrechten en de waarde van elk uniek individu vormen de kern van deze organisatie. Femmes for Freedom is ontstaan uit een combinatie van mijn eigen geschiedenis, een verlangen naar vrijheid en geluk, en de overtuiging dat liefde en een betere wereld mogelijk zijn.’

 

 

Mup

Mup

Mup is sinds 2015 een vaste vrijwilliger van Femmes for Freedom. Ze houdt zich vooral bezig met juridische ondersteuning van vrouwen die zich bij Femmes for Freedom melden. Momenteel helpt zij vrouwen die een aanvraag willen doen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

"Tijdens mijn rechtenstudie aan de Universiteit Maastricht raakte ik in de ban van het Vreemdelingenrecht. Tijdens mijn studie ben ik begonnen als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland. Daarna ben ik gaan werken als jurist bij het Bureau voor Rechtshulp in Zeeland, op een van de eerste AZC’s (te Goes). Daarna heb ik op verschillende onderzoekscentra (OC’s) gewerkt en op diverse kantoren van de Stichting Rechtsbijstand Asiel (SRA). Tijdens mijn werkzaamheden als rechtshulpverlener aan vreemdelingen en vluchtelingen heb ik de bijzondere positie van vrouwen en minderjarigen ervaren. Ik heb gezien hoe zij, merendeels vanuit een grote achterstandspositie en met veel hindernissen, proberen een vrij en rechtvaardig leven zonder vrees op te bouwen. De wetenschap dat er in een vrij en democratisch land als Nederland verborgen levens bestaan is voor mij onverteerbaarIk zet mij graag in voor degene die onwetend is over de juridische mogelijkheden die bestaan en die vaak door traditie en cultuur geketend is. Door mijn vrijwilligerswerk bij Femmes for Freedom kan ik mijn kennis en kunde weer inzetten voor hen die geen of onvoldoende steun ervaren en verbetering van hun positie behoeven.”

mup@femmesforfreedom.com

 

Deel, mail of print deze pagina
Facebook icon Twitter icon LinkedIn Icon E-mail icon WhatsApp Icon Print Icon