Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Femmes for Freedom is een ambitieuze vrouwenrechtenorganisatie die zich inzet voor de algehele emancipatie van bi-culturele meisjes en vrouwen. Ons ultieme streven is de volledige naleving van CEDAW, in bijzonder artikel 16, in woord en daad. We komen daarbij op voor meisjes en vrouwen die de nare gevolgen ondervinden van verschillende vormen van geweldseksueleonderdrukkingstereotyperinghandelingsonbekwaamheid en financiële onvrijheid en mishandeling. Ons werk heeft ertoe geleid dat er nieuwe wetgeving, hulpverlening en beleid is gekomen waar meisjes en vrouwen een beroep op kunnen doen. Femmes for Freedom bestaat 11 jaar en oefent invloed uit op zowel juridisch, maatschappelijk, cultureel, wetenschappelijk en politiek vlak. Met de juridisch helpdesk helpt Femmes for Freedom meisjes en vrouwen die te maken hebben met huwelijksdwang, gedwongen achterlating, huwelijkse gevangenschap, polygamie, gedwongen isolement, partnergeweld en andere vormen van onderdrukking. In het buitenland werkt Femmes for Freedom aan de internationale agendering van huwelijkse gevangenschap. 

Het bestuur van de stichting bestaat momenteel uit een voorzitter, een penningmeester en een algemeen bestuurslid. Om het bestuur van Femmes for Freedom compleet te maken zijn wij op zoek naar een bestuurlid personeelszaken.


Functiepakket


Het algemeen bestuurslid is belast met de taken op een bepaald, specialistisch, gebied, in dit geval personeelszaken. Het bestuurslid maakt onderdeel uit van het bestuur van Femmes for Freedom. Het algemeen bestuurslid personeelszaken is bestuurlijk verantwoordelijk voor personeelzaken bij FFF. De volgende taken behoren tot het functiepakket;
Deelnemen aan 6-8 bestuursvergaderingen per jaar, waarbij de secretaris de opvolging van eerder besproken actiepunten monitort.
Eerste aanspreekpunt zijn voor de directeur en de rest van het bestuur als het gaat om ontwikkelingen rond het werkgeverschap en vrijwilligersbeleid.
Betrokkenheid bij het ontwikkelen en vaststellen van visie, beleid en strategie van Femmes for Freedom
Competenties en functie-eisen


Femmes for Freedom zoekt een maatschappelijk betrokken algemeen bestuurslid personeelszaken die samen met de andere bestuursleden kan zorgen voor een verdere professionalisering van de stichting. De volgende kwaliteiten zijn vereist;

  • Je hebt de bereidheid, kennis en vaardigheden voor het (zelfstandig) uitvoeren van algemene bestuurstaken.
  • Je hebt visie op, ervaring met het vormgeven van personeelsbeleid.
  • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt kennis van het arbeidsrecht.
  • Het hebben van bagage op het gebied van het besturen van een non-profitorganisatie is een pré.
  • Het hebben van affiniteit én betrokkenheid bij de vrouwenbeweging en de doelstellingen van Femmes for Freedom is uiteraard ook een pré.

Aanbod en procedure

Heeft u interesse in de functie van voorzitter van Femmes for Freedom? Voor meer informatie over de stichting verwijzen we u graag door naar onze website: www.femmesforfreedom.com. Voor vragen of meer informatie over de functie kunt u terecht bij Shirin Musa: shirin.musa@femmesforfreedom.com. Direct solliciteren? Stuur uw CV en motivatiebrief info@femmesforfreedom.com, t.a.v. Raad van Bestuur Stichting Femmes for Freedom. Na een inventarisatie van de reacties nodigen we een selectie van kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek met de directeur en het huidige bestuur.

Het betreft een onbezoldigde vrijwilligersfunctie. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is onderdeel van de aanstelling.  

 

Deel, mail of print deze pagina
Facebook icon Twitter icon LinkedIn Icon E-mail icon WhatsApp Icon Print Icon