Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Shirin Musa wint de Aletta van Nu Prijs

23 januari 2013

Shirin Musa, voorzitter van Femmes for Freedom, heeft de Aletta van Nu Prijs gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Aletta E-Quality ( vanaf 28 januari 2013 Atria ), het instituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Shirin werd voor de prijs voorgedragen door Machteld Zee (Juridische Faculteit Leiden) en Mieke van der Burg (Vereniging Vrouw en Recht).

De jury, onder leiding van Renée Römkens, roemden Musa’s persoonlijkheid, charisma en visie. Bovendien weet de voorzitter van Femmes for Freedom met haar vasthoudendheid concrete resultaten te boeken, bijvoorbeeld door wetgeving te veranderen. Shirin Musa is een voorbeeld voor alle vrouwen, stelde de jury .

Shirin Musa droeg haar prijs op aan het team van Femmes for Freedom. Het geldbedrag dat aan de prijs verbonden was komt dan ook volledig ten goede aan de stichting. Musa vroeg Minister Jet Bussemaker op grond van artikel 16 CEDAW samen met haar op te trekken tegen huwelijksdwang en huwelijkse gevangenschap op de 57e Internationale Vrouwenconferentie van de Verenigde Naties in New York. Minister Bussemaker heeft hierop “ja” gezegd!

Renée Römkens en Shirin Musa

Dit jaar werd de Aletta van Nu Prijs voor de tweede keer uitgereikt. Naast Musa, waren ook Josje Feller  (Vrouw en Passie) en Moenira Shirwa (Respect2Love) genomineerd. De jury van de Aletta van Nu Prijs bestond dit jaar uit Renée Römkens (directeur van Aletta E-Quality), Margriet van der Linden (hoofdredacteur van Opzij), Marjan Sax (oprichter van stichting Mama Cash), Samira Bouchibti (voorzitter Business and Professional Women), Ans Tros (directeur SchoolvoorCoaching) en de Aletta’s van Nu 2010.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen