Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Orange the World 2021

25 november 2021

Vandaag begint Orange the World. Van 25 november tot en met 10 december wordt er internationaal aandacht besteedt aan geweld tegen vrouwen. In het kader van Orange the World vraagt Femmes for Freedom aandacht voor verschillende onderbelichte vormen van gendergerelateerd geweld. 

Aandacht voor geweld tegen vrouwen is juist nu van groot belang. Wereldwijd krijgen 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland zijn de cijfers nog dramatischer: 45 procent van de meisjes en vrouwen is ooit slachtoffer (geweest) van geweld. Elke 10 dagen sterft in Nederland een vrouw ten gevolge van huiselijk geweld. De cijfers nemen gedurende de COVID-pandemie alleen maar toe.

De erkenning van geweld tegen vrouwen is een onmisbare stap in de bestrijding ervan. Het is letterlijk van levensbelang om de multidimensionaliteit van gendergerelateerd geweld te erkennen en ook de onderbelichte problematiek in kaart te brengen en ongeziene vrouwen te helpen.

We belichten de komende weken elke dag een andere vorm van geweld tegen vrouwen. Zo komen vormen van huwelijks-, seksueel-, economisch- en dodelijk geweld aan bod en besteden we de broodnodige aandacht aan het geweld tegen meisjes in Afghanistan. We bespreken de immense maar ongeziene problematiek die deze geweldsvormen met zich meebrengen. Zo zetten we ons samen in voor de strijd tegen geweld vrouwen. 

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen