Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Oproep: teken ook tegen vrouwenfobie!

04 augustus 2019

De column van Fidan Ekiz ‘Er is niets liberaals aan de vrije keuze om een boerka te dragen’ op de site van de The PostOnline heeft het team van Femmes for Freedom geraakt. Fidan slaat de spijker op zijn kop: het protest rondom het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende, ook wel de ‘boerkawet’ genoemd , gaat niet over islamofobie, maar over vrouwenfobie. De steun voor het misogyne symbool wordt in NRC verdedigd door 47 organisaties, waaronder Bureau Clara Wichmann, Women INC en Atria. Het is een dieptepunt voor de Nederlandse vrouwenbeweging. Deze ondertekenaars van een opiniestuk getiteld ‘Dit verbod is een moderne heksenjacht’ , denken dat zij het zelfbeschikkingsrecht van de vrouwen steunen. Wat zij niet door hebben, is dat zij in feite een ideologie steunen die gewelddadig is voor vrouwen en niets te maken heeft met het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen en een open en vrije samenleving. De auteurs baseren zich o.a. op een advies van de Raad van State uit 2012 waarin een algeheel verbod op gezichtsbedekkende kleding wordt afgewezen. Dit negatief advies is ingehaald door uitspraken van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens over het boerkaverbod in 2014 en 2017: het algeheel verbod op de boerka In Frankrijk en België is niet in strijd met de godsdienstvrijheid, vrijheid van meningsuiting het recht op privacy en het verbod op discriminatie.

Ook de Nederlandse wetgeving is dus, volgens Europese richtlijnen, niet in strijd met fundamentele mensenrechten, zoals de vrijheid van godsdienst. Zie de Memorie van Toelichting van de regering inzake het ‘boerkaverbod’ waarin de regering uitgebreid motiveert waarom zij kiest voor een beperkt verbod op gelaatsbedekkende kleding. Inmiddels hebben ook moslimlanden zoals Marokko, waar de productie en verkoop van de boerka verboden is, en Tunesie een beperkt verbod ingesteld op de ‘boerka’. Zijn deze landen ook racistisch of islamofobisch? Handelen zij ook in strijd met het zelfbeschikkingsrecht van vrouwen?

Het is tijd om een tegengeluid te organiseren en de krachten bundelen. Het antiracistische en islamofobische narratief mag het debat niet beheersen. Help ons mee! Dit kunt u doen door uw naam door te geven via info@femmes.wvmkb-sites.nl en deze oproep zoveel mogelijk te delen. Wij zetten uw naam meteen onder Fidan’s column op onze website. Wij hopen dat u en zoveel mogelijk mensen haar column willen onderschrijven en samen met ons opkomen voor gelijkheid, vrijheid en veiligheid van vrouwen.

(Met dank aan de ThePostOnline. Wilt u meer van deze rake teksten van o.a. Fidan lezen, wordt dan lid van The Post Online+ via deze website )

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Dit gaat niet over islamofobie maar over vrouwenfobie

Sinds ik die tekst een paar jaar geleden las, denk ik er nog regelmatig aan terug. Maajid Nawaz vertelde in een interview hoe de radicaal-islamitische beweging, waar hij ooit deel van uitmaakte, doelbewust de racisme- en islamofobiekaart trok uit politieke motieven. Ze staken de hoofden bijeen om argumenten te construeren, om die vervolgens voor hun politieke doeleinden via hun netwerken te verspreiden.

“We hadden letterlijk vergaderingen over welke spin we zouden geven aan het laatste nieuws, zodat de islamistische ideologie weer een klein stapje verder kwam in het islamiseren van de samenleving. (…) We zien iemand die al dan niet oprecht klaagt over racisme, maar wat we niet zien, is wat daarachter schuilgaat: een gecoördineerde, eensgezinde, ideologische inspanning om het sociale contract in Europa te herzien. Het is een feit. Dat weet ik, want ik was een van de architecten ervan.”

Nawaz waarschuwt al langer dat Europa niet begrijpt dat we middenin een ideologische strijd zitten. Hetzelfde hoorde ik van de Duits-Turkse vrouwelijke imam Seyran Ates, die ik vorig jaar ontmoette:
“De islamisering van Europa is geen rechts-populistisch narratief. Ík vertel het jullie hier nu.”Waren mensen zoals Nawaz en Ates er niet geweest, dan zouden we het gevaar van de islamisering misschien wel nooit (willen) zien. De overtuigingskracht van het antiracistische en -islamofobie discours is sterk en allesoverheersend. Zo blijkt nu ook weer uit de discussie rond het gedeeltelijk verbod op het dragen van gezichtsbedekkende kleding (burka’s, nikabs, bivakmutsen en integraalhelmen) dat van kracht is geworden. De discussie over het verbod – dat is bedoeld als veiligheidsmaatregel -, is gegijzeld door de angst voor islamofoben.

Zelfs Amnesty International komt met een misplaatste campagne (‘Vrouwen hebben het recht zelf te kiezen wat ze dragen’) waarin het gedeeltelijk boerkaverbod op één hoop wordt gegooid met de hoofddoekplicht in Iran. De politieke partij NIDA heeft beloofd de boetes te zullen betalen van vrouwen die een nikab of boerka dragen en daarmee het boerkaverbod overtreden. Datzelfde NIDA zette eerder Shirin Musa van Femmes For Freedom weg als spreekbuis van Leefbaar Rotterdam, omdat ze een betoog hield voor een speciale politie-eenheid voor eerwraak en vrouwenbesnijdenis.

Is het niet interessant dat zogenaamde progressieven zich opwerpen als verdediger van een symbool van misogynie en anti-democratisch gedachtengoed? Is het niet fascinerend dat vrouwen die dwepen met feministes als Huda Shaarawi, Nawal El Saadawi en Fatima Mernissi met geen woord reppen over de strijd die deze heldinnen hebben gevoerd tegen misogynie? Kennen zij niet de obsessie met het in bedwang houden van het vrouwelijk lichaam, het beschermen van de maagdelijkheid? Zijn ze zich dan niet bewust van de islamistische haat tegen vrouwen?

Zoals de Egyptisch Amerikaanse feministe Mona Eltahawy schrijft in haar boek Hoofddoek en Maagdenvlies:
“Terwijl geestelijken zich beijveren om het vrouwelijk verlangen te onderdrukken, zijn het de mannen die zich niet kunnen beheersen. Ze zijn geobsedeerd door vrouwen en hun lichaamsopeningen.”

In  The Veil And The Male Elite schrijft Mernissi het volgende:
“Het conflict tussen het goddelijke en het vrouwelijke bestaat in alle monotheistische godsdiensten, maar nergens zo sterk als in de islam, die ervoor gekozen heeft het vrouwelijke te verduisteren, te verbergen, te maskeren.”
Mernissi spreekt van een fobische houding tegenover vrouwen. Vrouw zijn betekent dat je de belichaming bent van de zonde. Des te verrassender volgens haar omdat de profeet zijn volgelingen juist aanmoedigde om die af te zweren, omdat het een houding was die voortkwam uit de pre-islamitische periode, letterlijk het tijdperk van de onwetendheid en het bijgeloof.
“Is het mogelijk dat dat de hijab, de poging om vrouwen te sluieren die nu wordt gezien als de basis van de moslimidentiteit, niets anders is dan een overblijfsel van de pre-islamitische mentaliteit?”

De belangrijkste vraag die verdedigers van de boerka zichzelf moeten stellen is waarom vrouwen verantwoordelijk zijn voor het beschermen van mannen tegen de seksuele verlangens die zij zogenaamd in hen opwekken. Laat die mannen zich maar beheersen! Wij zouden unaniem vanuit onze bevoorrechte positie de realiteit van die vrouwen moeten erkennen, die niet zo bevoorrecht zijn. Feministes in het Midden-Oosten die schouder aan schouder op de barricades roepen het al zo lang: help de vrouwen in je eigen gemeenschap met hun strijd tegen misogynie. Daarmee help je de wereldwijde strijd tegen vrouwenhaat. Dít is het moment, omdat vrouwen die te lang hebben gehoord dat ze de vrouwenhaat van binnenuit niet naar buiten mogen brengen, omdat het koren op de molen van racisten zou zijn, nu hun stem verheffen. Zij laten zich niet meer de mond snoeren.

Silvan Schoonhoven sprak voor De Telegraaf de Rotterdamse Jamila  die in Pakistan door haar schoonfamilie werd gedwongen een boerka te dragen. In Nederland trok ze die uit. “Het stuk stof (boerka) is niet het grootste probleem”, vindt Jamilla, “het fanatisme erachter is veel enger”. Jamila, die nu een hoofddoek draagt, kan niet geloven dat ze het aantal ‘nikabfans’ zag toenemen in Rotterdam onder hoogopgeleide tweede generatie moslima’s.

De wet ‘gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding’ is bedoeld als veiligheidsmaatregel en heeft niks met xenofobie te maken. Verder is het verbod nauwelijks te handhaven en daarom vooral een symbolische maatregel. Natuurlijk moeten we ervoor waken dat mensen zich gewelddadig gaan gedragen tegenover moslima’s met een boerka of nikab. Het artikel in het AD deze week dat advies geeft over wat de burger zelf kan doen (Een burgerarrest is toegestaan) wanneer hij een boerka of nikab signaleert in openbare ruimtes riep daarom terecht verontwaardigde reacties op. Wat alleen opvalt is dat de mensen die zich dan laten horen met geen woord reppen over de onvrijheid achter de sluier. Het lijkt een bewuste strategie. Het moet nu even niet gaan over de feministen die hebben gevochten tegen de sluier en voor een seksuele revolutie. Nee, nu moet het gaan over de criminalisering van moslims in een vijandig milieu. En wie nu wel kritisch is over de boerka, is racist en islamofoob.

Ik denk weer aan de waarschuwing van Nawaz:
“Wij islamisten lachten om de naïviteit van links.”

Iedereen die nu, blind voor hun eigen paternalisme en bevoorrechte positie, in de bres springt voor de vrijheid om de boerka te dragen: dit gaat niet over islamofobie, maar over vrouwenfobie. Wees niet zo naïef en weet waar je voor pleit. Er is niets liberaals aan de vrije keuze om een boerka te dragen.

De ondertekenaars:

 1. Keklik Yucel
 2. Dilan Yesilgoz
 3. Dennis Wiersma
 4. Ruud Koopmans
 5. Dirk Verhofstadt
 6. Jason Walters
 7. Marieke Hoogwout
 8. Marianne Zwagerman
 9. Brenda Stoter Boscolo
 10. Bojan van der Heide
 11. Judith Oudshoorn
 12. Ebru Umar
 13. Han ten Broeke
 14. Rachel Franse
 15. Wybren van Haga
 16. Darya Safai
 17. Sibel Ozogul-Ozen
 18. Orcun Ozogul (14 jaar)
 19. Farah Marzak
 20. Soheilah Rodjan
 21. Anna Koetse
 22. Yvon Postema-Sloots
 23. Yoeri Albrecht
 24. Annabel Nanninga
 25. Ria Caspers
 26. Nino Davitulani
 27. Mup Maessen
 28. Katiana Kayvantash
 29. Sadia Haider Zaidi
 30. Marianne Fokkema
 31. Wiep van Borre
 32. Caroline Aafjes-van Aalst
 33. Tanya Hoogwerf
 34. Bart Nijman
 35. Filiz Cimen
 36. Maja Mischke
 37. Esther van Fenema
 38. Aylin Bilic
 39. Gediz Turan
 40. Ashwad Rodjan
 41. Martin Postema
 42. Joost Bakker
 43. Meint Noordhoek
 44. Marielle Bleekrode
 45. Attiya Gamri
 46. Mehdi Karayusuf
 47. Izz ad-Din Ruhulessin
 48. Marieke Smeyers
 49. Will Post
 50. Miryanna van Reeden
 51. Stichting Assyrie Nederland
 52. Gohdar Massom
 53. Alptekin Dogan
 54. Niels Roode
 55. Arjan Visser
 56. Elif Isitman
 57. Roderick Veelo
 58. Boudewijn Geels
 59. Yesim Candan
 60. Ruben Gischler
 61. Farah Syed
 62. Ticia Verveer
 63. Esther Voet
 64. Hulya Elmas
 65. Lin Mc Devitt-Pugh
 66. Sibel Sebutekin
 67. Jurgen Sommer
 68. David Suurland
 69. Nelleke Jacobs
 70. Ulysse Ellian
 71. Judith Osborn
 72. CDA Vrouwenberaad Gelderland
 73. Ahmed Aarad
 74. Theresia Schouten
 75. Anette Prins
 76. Sander Kok
 77. Elise Steilberg
 78. Hüsnü Yegenoglu
 79. Jan Koetse
 80. Ans Hartnagel
 81. Sander Zuidema
 82. Fatima Abdellaoui
 83. Rachid Ben Hammou
 84. Sunita Biharie
 85. Ronald Raspoort
 86. Anne-Marie Vreeman
 87. Marlies van de Pol
 88. Willy Ester
 89. Vakkas Yilmas
 90. Nilgun Yildirim
 91. Sujet Hashemi Shams
 92. Bercan Gunel
 93. Wieger Hemmer
 94. Semra Karahan
 95. Jan Teklenburg
 96. Ingrid de Pagter
 97. Karima Bouchtaoui
 98. Sham Ahmed
 99. Gert Reedijk
 100. Jan Bockma
 101. Marieke Derksen
 102. Jos Vervoort
 103. Shanty Ruby van de Sande
 104. Monique Huijdink
 105. Eddy Terstall
 106. Michel Eggermont
 107. Geerten Waling
 108. Soraya de Haan
 109. Frank Schade
 110. Peter Wattel
 111. Sandra Reijnders
 112. Teun Voeten
 113. Annemarie van der Kolk
 114. Jorrit de Vries
 115. Joep Schrijvers
 116. Alma van Hees
 117. Jenny Schade-Dassen
 118. Kim Boon
 119. Rob Westerbaan
 120. Geertje van Dellen
 121. Petra Vegt
 122. Enno Borgstede
 123. Wilhelm Kolkman
 124. Bart Vervoort
 125. Floor Martens
 126. Dory van Koolwijk
 127. Julie van Mol
 128. Johan Almekinders
 129. Kitty Herweijer
 130. Ria Bruin
 131. Glenda Schlundt Bodien
 132. Toine Beukering
 133. Lia Goudsbloem
 134. Marijke Dekker
 135. Tjallie Ferwerda
 136. Wanda Kunz
 137. Anneke de Groote
 138. Linda van Briemen-Wehrle
 139. Ingrid de Waal
 140. Henk Roos
 141. Sigrid van Buren
 142. Elles Smeets
 143. Ayfer Koc
 144. Ilse Mulder
 145. Arnold Versnel
 146. Sandra Stijkel
 147. Patricia de Boer
 148. Esther Dauphin
 149. Marc van Delft
 150. Ineke Lambermont
 151. E.M. Kilic-Parro
 152. Pleuna Ouwendijk
 153. Robert Maltha
 154. Marianne Troostwijk
 155. Rene van Vliet
 156. Ada de Boer
 157. Margo de Leeuw Wind
 158. Franc de Roos
 159. Freek Jan Berkhout
 160. Loor Schrijft
 161. Leny Booij
 162. Gerrit Kruijt
 163. Carina Runhart
 164. Leo Scoonmade
 165. Willem Arthur Wiche
 166. Jeannette van Dijk
 167. Harry Prins
 168. Wijna Panek
 169. Maurice Wiedenhoff
 170. Dinie Strijker
 171. Tayana Brouwer
 172. Bart van Gelder
 173. Pinar Akbas
 174. Paul Verburgt
 175. Fabian van Hal
 176. Hester Overmars
 177. Erik Bonkes
 178. Corne Bal
 179. Marleen Bijsterbosch
 180. Marc van Delft
 181. Anne Weggeman
 182. Freek van Beetz
 183. Ellen Verveer
 184. Harma de Vrieze
 185. Fransien Smeets
 186. Liesbeth van Dijk
 187. Witha Bolijn
 188. Bea Schouten
 189. Roy Lunter
 190. Ingrid Jongmans
 191. Alice van der Vliet
 192. Myriam Everard
 193. Jan van Triest
 194. Tom Nierop
 195. Arjan Kerren
 196. Monique Meeuwis
 197. Bart Eradus
 198. Gerard Willenborg
 199. Gerald van Dijk
 200. Jana Panek
 201. Andre van Baarle
 202. Gertjan Neerhof
 203. Harma de Vrieze
 204. Saskia M. de Vries
 205. Arend Boode
 206. Rosa Molenaar
 207. Beata Supheert
 208. Marion Eleonore Voskamp
 209. Astrid van der Duijst
 210. Monique Noort
 211. Ramona Markus
 212. Roland Japin
 213. Herre Daelemans
 214. Cor van der Meer
 215. Gijs Broos
 216. Natasja Dankers
 217. Mariette van der Veer
 218. Jan van den Hoed
 219. Dinie Postma
 220. Ann Moella
 221. Petra de Munck
 222. Irene Dusoswa
 223. Janwillem Meijer
 224. Michel van Dijk
 225. Francine van Leuken
 226. Emiel van der Vegt
 227. Stephan van den Born
 228. Jeroen van Harskamp
 229. Hans Moison
 230. Freek van Nierop
 231. Fie Stokx
 232. Lieve Carpentier
 233. Rene Dercksen
 234. Simon Roscam Abbing
 235. Peter-Paul Laarhuis
 236. Ruben Schoeman
 237. Esther de Jong
 238. Jurgen van Ravenswaay
 239. Jetze van der Meulen
 240. Gunnar Langereis
 241. Vanessa Bruin
 242. Antoon Leurs
 243. Janneke Noordman
 244. Anne Fleur Dekker
 245. Leny de Zwart
 246. Jos Tibau
 247. Annemie Spirlet
 248. Remi Degroote
 249. Andre Runhart
 250. Wijntje Kuijt
 251. Matthijs Goes
 252. Joep Hermans
 253. Marcella van Elburg
 254. Karin Snippe
 255. Kaspar Mengelberg
 256. Nathalie Niessen
 257. Kay Bax
 258. John Steur
 259. Vanessa Basiakos
 260. Xander de Haan
 261. Monique van Stuivenberg
 262. Toca Wirschell
 263. Lucie van Nierop
 264. Luuk Mur
 265. Marion Ouwens
 266. Marjolein Mol
 267. Cees Quak
 268. Carina Luyten
 269. Barbara Barend
 270. Alette Bastiaansen
 271. Desiree Joustra
 272. Colette Holter
 273. Sjouke van Kekem
 274. Hella Hueck
 275. Jacobien Beeker
 276. Dick Nierop
 277. Tamara Brouwer
 278. Edwin Johannes
 279. Willy Knigge
 280. Patrick Dekkers
 281. Francisca Hoek-vanSoelen
 282. Otto Redegeld
 283. Cora Brouwer
 284. Klaas Kremer
 285. Sas Snoeker
 286. Ginny Barend
 287. Renata Barnard
 288. Renee Lanjouw
 289. Nanette Booij
 290. Jan Roos
 291. J. Hans de Vries
 292. Jeannette Zoon Monshouwer
 293. Marion Verhagen
 294. Lucie Houbiers
 295. W. van Eldik
 296. Martijn Giezeman
 297. Elianne van Turenhout
 298. Paul Slettenhaar
 299. Ronald Broekhuizen
 300. Jeroen de Beer
 301. Lesley Hoebeke
 302. Eline van den Boogaard
 303. Marco Harps
 304. Angela Smits-van den Berg
 305. Eugene van Loo
 306. Matthijs den Hartog
 307. Hendrik Bakker
 308. Hennie Willemsen
 309. Ria van Berkel
 310. Lucas Hartong
 311. Christo Ruijs
 312. Henri de Mooij
 313. Bastiaan van de Werk
 314. Leander Broere
 315. Jenneke Blok
 316. Pascal Groen
 317. Ivo van Sandick
 318. Mark van Melsen
 319. Birsen Karatay
 320. Francis Smeltekop
 321. Robin Doomen
 322. Erik Urlings
 323. Yvonne Albersen
 324. Thomas Schlijper
 325. Kees Versluis
 326. Jeroen Kofflard
 327. Paul van Dijk
 328. Natalie De Coninck
 329. Arno van der Linden
 330. Ruben Brouwer
 331. Neil Engelen
 332. Melanie Derks
 333. Kathleen de Meester
 334. John Gijbels
 335. Yeliz Olgun
 336. Miklos Palko
 337. Kelly Krieger
 338. Duygu Kara
 339. Damien Zeller
 340. Marian Timmermans
 341. Irene Wierenga
 342. Teus van Houwelingen
 343. Eveline Conod
 344. Ursula Wiertz
 345. Jeroen Swets
 346. Olga Kivits
 347. Toon Koster
 348. Anneke Bruynesteyn
 349. Maarten van der Schans
 350. Sebastiaan Akkerman
 351. Jakob Baar
 352. Ina Wattilete
 353. Sikko Debbenhof
 354. Piet Meereboer
 355. Charles van den Broek
 356. Caroline Kramer
 357. Ino Snoijink
 358. Bas de Bruin
 359. Jan de Jong
 360. Jan Willem Kort
 361. Alice Tromp
 362. Martina de Laag
 363. Peter Liemberg
 364. Theo Kwakman
 365. Saskia van Duinen
 366. Roderick Oranje
 367. Rick Wilbrink
 368. Michel van Elck
 369. Marlies van Leeuwen
 370. Claudia van Eekelen
 371. Willy van der Meer
 372. Bart Vink
 373. B. Salomons
 374. Wilma Smit
 375. Ewoud van der Werff
 376. Bibi Ishaak
 377. Cemal Czybulinkski
 378. Stephan van Zutphen
 379. Marieke Cambeen
 380. Yorien van den Hombergh
 381. Vera Ghys
 382. Kay Kedde
 383. Susan Teunissen
 384. Cor Schoenmaker
 385. Corine Vloet
 386. Angelique Konings
 387. Suze de Vries
 388. Bert Boerland
 389. Dick Arentsen
 390. Ferdinand Hogervorst
 391. Laura Allard
 392. Christel Mansi
 393. Stefan van Soest
 394. Tonnie Sluijter
 395. Mark Jongeneel
 396. Willeke Ravenna
 397. Benno te Linde
 398. Paul van der Bas
 399. Wilma de Jong
 400. Marieke Schriel
 401. Isabelle Buhre
 402. Marina Vreugdenhil
 403. Zohair el Yassini
 404. Jasper van Dijk
 405. Remco Valkman
 406. Ronald van Raak
 407. Gam Herweijer
 408. Ger Meppelink
 409. Tineke Meppelink
 410. Jan van Beers
 411. Judith Taat
 412. John van Weelden
 413. Ton Snijders
 414. Danny Hanique
 415. Bart Schut
 416. Arno Blom
 417. Gerard Verhoef
 418. Iris Visser
 419. Margaret Steur
 420. Jeffrey Michels
 421. Willem Cornax
 422. Wendy Dumas
 423. Marjanne Vermeulen
 424. Diana Meijer
 425. Jan Dijkgraaf
 426. Monique Heijboer
 427. Bert van Engelen
 428. Frank Stevens
 429. Rob Folmer
 430. Bernard Hollebrand
 431. Ron van Zon
 432. Annemieke de Groot
 433. Sam Donna
 434. Jan Baars
 435. Peter Conijn
 436. Lieke Stoelers
 437. Bart Roeleveld
 438. Kor van der Heiden
 439. Anita Sloot
 440. Kleis Jager
 441. Frank Bosch
 442. Ben van Zadelhoff
 443. Henny Plat-van Hooijdonk
 444. Monique Maas
 445. Marianne van Leeuwen
 446. Rina Ooijevaar
 447. Antoinette Goes
 448. Edith van Walsum
 449. Daniel van Ree
 450. Aniko Marsi
 451. Ingrid de Waard
 452. Andre Bos
 453. Sylivia Tim
 454. Reinier Wisse
 455. Aad Dikkescheij
 456. Monique de Vries
 457. Maurits van Vijfeijken
 458. Marieke ’t Hart
 459. Mariska Denkers
 460. Gerrit Middelbeek
 461. Toos Vermeulen-van Els
 462. Paul Verhaegh
 463. Jan H Golverdingen
 464. Johan Tio
 465. Willem Jongkind
 466. Gabi Ouwerkerk
 467. Annemiek Groenhout
 468. Anne-Marie van dijk
 469. Katrien Varenhorst
 470. Anneke van der Helm
 471. Gerard Kohler
 472. Robin Litjens
 473. Justine Muller
 474. Mary-Ann Larsen
 475. Henk van der Vegt
 476. Marc Hupkens
 477. Carel Holland
 478. Steven Smulders
 479. Martijn Reneman
 480. Simone Kome van Breugel
 481. Linda van Beest
 482. Saskia Koster
 483. Arnoud van Duyvesteyn
 484. R.J.B Rikkers
 485. Rosa Siombou
 486. Tiny Ruiter
 487. Deliana van der Meer
 488. Yasmin Uivel
 489. Annelies de Vlam
 490. Annette Roels
 491. Sandra Jagesar
 492. Pien van Laarschot
 493. Rob Guit
 494. Jan Verdonk
 495. Angela Huhnholz-Vos
 496. Gerard Verholen
 497. Peter Monnich
 498. Emiel de Zwaan
 499. Riki van Dorp
 500. Peter Jaarsma
 501. Marella Lute
 502. Sietske Bergsma
 503. Marijke Streefkerk
 504. Joris van Vuure
 505. Jack Baas
 506. Tjeerd Langstraat
 507. Jan Kromhout
 508. Jennifer Bakx
 509. Ingemar Ekhart
 510. Armita Taheri-de Graauw
 511. H. van Knippenberg
 512. Patrick Dering
 513. Rob van der Horst
 514. Andre Huisman
 515. Alie van der Maas
 516. Belia van den Beukel
 517. Rien Bosma
 518. Guyonne Hayen
 519. Raoul de Rooij
 520. Cornelia den Hartog
 521. Adelbert Bosker
 522. Suzanne Loman
 523. Angela Middelveld
 524. Annemarie van de Pol
 525. Annemiek Kamphuis
 526. Hans Bovendeert
 527. Ailean Riepsaame-Duffy
 528. Duncan Keuning
 529. Marieke Hoogvliet
 530. Mark Goedhart
 531. Paul Wilbrink
 532. Henri Serton
 533. Silvan Becker
 534. Anne Vos
 535. Jan van der Wal
 536. Siep Dekker
 537. Ralf Dekker
 538. Maarten Tuininga
 539. Carel Brendel
 540. Paul Schone
 541. Ted Visserman
 542. Jacqueline Wiedijk
 543. Renske Bosma
 544. Jakob Groenwold
 545. Hans van Luijk
 546. Lidwien Meulemeester
 547. Martin Neyt
 548. Willem Jan Halm
 549. Jeanet Halm-van Veen
 550. Sandra Straatman
 551. John van Laar
 552. Jos van den Berg
 553. Oetse Wijma
 554. Femke Kuipers
 555. Laurens Schmeitz
 556. Jetteke White
 557. Jacques Monasch
 558. Filomena Masala
 559. Karin van der Plas
 560. John Hilgersom
 561. Alfred Nederlof
 562. Evert Schouten
 563. Jean Wanningen
 564. Miranda Kroes
 565. Antoinet Trivoli
 566. Marijke Wijnants
 567. Hedi Rosendahl
 568. Joyce van Duin
 569. Dolf Algra
 570. Jaap Dekker
 571. Ine van der Ligt
 572. Marja Jongejan
 573. Nicoline van der Velden-Bos
 574. Rianne Volkering
 575. Cristel Wieman
 576. Agnes Wielink
 577. Cindy Cuypers
 578. Richard Smits
 579. Thomas A. Van Kuijk
 580. Sjon van ’t Hof
 581. Henny Vos
 582. Marja Wijnbeek-Gorseman
 583. Ans van den Nieuwenhuijzen
 584. Tjerk Langman
 585. Eve Geerts
 586. John Berrevoets
 587. Lidwien Jansen
 588. Lieke Werner
 589. Marijke de Jong
 590. Alma Mustafic
 591. Joke Kerner
 592. Marjolein Budding
 593. Anita Klok
 594. Niels Back
 595. Bert van der Heijde
 596. Teun Vaandering
 597. Arjan Dekker
 598. E.R. Loman
 599. Klaartje Gilliams
 600. Chiel Bos
 601. Rowin Ansems
 602. Monique Pieksma
 603. Wim Groeneweg
 604. Plonia Pieper-Hagen
 605. W.S. Veenstra
 606. Ruud Kaiser
 607. Fikria Imbouh
 608. Gerrit ten Broek
 609. Henk van Atteveld
 610. Hendrika Smink de Boer
 611. Tiny de Jong
 612. Jeroen Lanen
 613. Jan Willem van der Leest
 614. Cees van Vliet
 615. Mirjam van Duuren
 616. Peter Dees
 617. Alice Veenendaal
 618. Wendy van Soest
 619. René van Manen
 620. Moos Oliemans
 621. Kitty Coppens
 622. Chris van Eijk
 623. Ariana Manduzai
 624. Betty Vanmechelen
 625. Kitty van ’t Veer
 626. Helma Joppe
 627. Jeff Dadema
 628. Hans van Winden
 629. Tim Binkhorst
 630. Martijn van der Velden
 631. Pieter Visser
 632. Robert Smid
 633. Chris Aalberts
 634. Evelien van der Maas
 635. Cees van houten
 636. Thijs Post
 637. Margot Vrijmoet
 638. Robert van Velzen
 639. Reinier Geerligs
 640. Brigitte Simons
 641. Harry de Hond
 642. Kees van Beek
 643. Anita Blom
 644. Mark Bouman
 645. Ramon Quaedvlieg
 646. Arie Koolwijk
 647. Ron Heekelaar
 648. H.M.M. van den Elzen
 649. Thomas Schade
 650. Anneke Wijers
 651. Olivia E. J. Geels
 652. Nicole Dufour
 653. Heleen de Waard
 654. Wiebe Barkey
 655. Jacquelien Kok
 656. Jef Horians
 657. Anita von Boltog
 658. Marc Schipperheijn
 659. Jeroen Tier
 660. Wilma Stakenburg
 661. Lia Horneman
 662. Detty Timmer
 663. Aad Juijn
 664. Imke van der Werff
 665. Kees Vijfhuizen
 666. Jeannette van Veluw
 667. Jan de Weijer
 668. John Patrick Nijkamp
 669. Floortje Berkhouwer
 670. Peter de Jong
 671. Simone Laurey
 672. Robert van der Plaats
 673. Ann Baptist
 674. Astrid Bruinier-Pel
 675. Arno van Gemert
 676. Jenny Korthout
 677. Monique Moelhan
 678. Bart Knoester
 679. Annemiek van der Wees
 680. Dinie van Oosten
 681. Glenn Harte
 682. Jitze Jongsma
 683. Robert Bor
 684. Bjorn de Blieck
 685. Robert Barnhoorn
 686. Kevin Vermeulen
 687. Wim Menger
 688. Huub Schaab
 689. Gerrit van der Luit
 690. Thea Hiemstra
 691. Elisabeth van Zuiden
 692. Gerard Grobben
 693. Tom Jansen op de Haar
 694. Cathérine Brillouet
 695. Noortje van Lith
 696. Ilse Van Wichelen
 697. Martijn van der Kooij
 698. Jacqueline van Herwijnen.
 699. Merel ten Elzen
 700. Adriaan- Alexander Hubeek
 701. Piet Gamelkoorn
 702. Alex P. Stipdonk
 703. Ineke Magrijn
 704. Pieter de Zwart
 705. Annie Zeemans
 706. Steven van der Jagt
 707. Kees Blokland
 708. Sven Bouwmeester
 709. Hans Scheffer
 710. Haro Oppenhuis de Jong
 711. Bert Veldhuizen
 712. Guido du Mez
 713. Astrid ten Broek-Gubbels
 714. Ina Klein Teeselink
 715. Janet van Brakel
 716. Marie
 717. Ineke Dinger
 718. Moniek Schuringa
 719. Michel Schudel
 720. Arjen Cornelisse
 721. Kristiaan Kok
 722. Sini Kramer
 723. Marianne Knorr-Selderslaghs
 724. Co de Vroome
 725. Ramon van der Pol
 726. René Proos
 727. Gijs Jansen
 728. Mirjam Lange-Wijkhuizen
 729. Mike Bernstein
 730. Femke Lakerveld
 731. Joost van Breukelen
 732. Irene Bus
 733. Eveline van Wanrooij
 734. Francis v.d. Bosch
 735. Anita Nanninga
 736. Fred van der Ham
 737. Bernadine Nijenhuis
 738. Martijn Langerhuizen
 739. Fred Joppe
 740. Lidwien Jansen
 741. Irma Flemming
 742. Rick Honig
 743. Jack van Beers
 744. Joost van Wijhe
 745. Harry van der Molen
 746. Luut Kroes
 747. Pieter Omtzigt
 748. Cees Fieret
 749. Bert Slot
 750. Sally Mens
 751. Joba van den Berg
 752. Martine Goedegebuure
 753. Bernard Bekaert
 754. Anne Kuik
 755. Donnie Greve
 756. John van Veen
 757. Paul de Jong
 758. Chris Otto
 759. Niels Rietbergen
 760. Simone Kerseboom
 761. Monique Hollenkamp
 762. Frans van der Giessen
 763. A.C. Jacobszoon
 764. Marcia de Wert
 765. Marc van Domburg
 766. Marc Smulders
 767. Jaap van Ginderen
 768. Katrien Varenhorst
 769. Kees Scheepsma
 770. Edith Posthumus
 771. Shirley Picauly
 772. Sander Askamp
 773. Ineke van Linschoten
 774. Johan Dirk van der Schaaf
 775. Gerry Lodewijk
 776. Loes Wouterson
 777. Wytske de Pater-Postma
 778. Monique den Haan
 779. Martin de Boer
 780. Carola van Damme
 781. Peter Daniels
 782. John Hijnen
 783. Bertus Kok
 784. Tessa van Eck
 785. Hester Tijl
 786. Sam Domna
 787. Yolanda Barend
 788. Mariska Simone
 789. Gerry Damen
 790. Jeltje van Houten
 791. Ralph van der Aa
 792. Jan Gelderman
 793. Jacqueline Hompes
 794. Solange Op ’t Eynde
 795. Joke Arnodus
 796. Kok Kern
 797. Gerrit Boudesteijn
 798. Martijn Oostveen
 799. Jessica Jensen
 800. Tanneke den Blaauwen
 801. Ilona van de Weerd
 802. Christian Roos
 803. Clemens Palstra
 804. Marco Blom
 805. Sywert van Lienden
 806. Anke van Dijk
 807. Martijn Smeets
 808. Anita Engbers
 809. Jan Kranendonk
 810. Cora Blok
 811. Arne Causijn
 812. Audrey Zonneveld
 813. Paul Baas
 814. Roelie Otten
 815. Jessica de Kok
 816. Hans de Graaff
 817. C. van Breukelen
 818. Jan Buitenhof
 819. Paulie Besselse
 820. Jan Koopman
 821. E. Markusse
 822. Isai Symens
 823. Inge Kroek
 824. Björn T.J.M. Spruit
 825. Martijn van Dalen
 826. Wiegert Postema
 827. Audrey Zonneveld
 828. Taeko van der Veen
 829. Edith van der Meulen-Gauthier
 830. Johan van der Dong
 831. Johan Ansems
 832. Martin Bos
 833. Bennie Saman
 834. Lutgarde Vernaillen
 835. Caatje Molenaar
 836. Bert Hebbrecht
 837. Cindy Smit
 838. Einar Linke
 839. Gerrit Middelbeek
 840. Sjoerd Groenhof
 841. Toon Sesink
 842. Paul Eigenhuijsen
 843. Harrie van der Laan
 844. Roy Vonk
 845. Fred Freier
 846. Dora Rabin
 847. Hanneke Versluis
 848. Marcel Mertens
 849. Jacqueline de Gruyter
 850. Danny Staub
 851. Vincent Schoers
 852. Roderic Rosenkamp
 853. Tanja Buijs
 854. Sten Betlem
 855. Desirée Staal
 856. Robbert Beetsma
 857. Renze Klamer
 858. Peter Heisterkamp
 859. Peter Huijsman
 860. Lutgarde Smets
 861. Elly Mulders
 862. Dennis van Dijk
 863. Theo Cornelisse
 864. Jurjen Punt
 865. Hetty Mulder
 866. Dimitri Gilissen
 867. Kelly Krieger
 868. Ronny Driessen
 869. Theo Degenaar
 870. Gerrit de Vries
 871. Freek Rooze
 872. Gilian Hermse
 873. Johanna Doorhof
 874. Tineke Hake
 875. Ton Büchner
 876. Reinie van Schoor van den Brink
 877. Lex van Os
 878. Esther Harskamp
 879. Mieke Visser
 880. Rob Fransman
 881. Vincent Koedam
 882. Veronica Bernet Kempers
 883. Roderik Dernison
 884. Mirjam Windrich
 885. Nico Troostheide
 886. Aad van Tongeren
 887. Nynke Heijt
 888. Jeroen van Duijn
 889. Nico Soeters
 890. Bert Bakker
 891. Jeltje Bathoorn
 892. Pascal Peters
 893. Thom van Campen
 894. Peter Smit
 895. Hylke Henstra
 896. Elrie Bakker-Derks
 897. Willy van der Weide
 898. Yorick Penninks
 899. Karin den Heijer
 900. John van Veen
 901. Paul de Jong
 902. Saskia Noort
 903. Henk Bakboord
 904. Chris Otto
 905. Frans van de Giessen
 906. Arne Causijn
 907. Hilde Palland-Mulder
 908. Mariska Scheffer
 909. John Kuipers
 910. Monique Ramkisoen
 911. Anne Sterenberg
 912. Jan Lubbe
 913. Hans van Gennip
 914. Andreas Bakir
 915. Roeftan Jalon
 916. George van Gent
 917. Lex Lemmers
 918. Gijs Kantelberg
 919. Luc Halink
 920. Michel Rog
 921. Irene Korving
 922. Gemme Burger
 923. Carola van Lochem
 924. Trui Molenaar
 925. Karien Velzing
 926. Raf Willems
 927. Dick Nijhof
 928. Marco Brandt
 929. Twan van Summeren
 930. Gigi Kraak
 931. Rina Spigt
 932. Gerwald Hullegien
 933. Martin Leusink
 934. Janine de Kleine
 935. Irma Wiersema
 936. Heleen de Vries de Ruiter.
 937. Lucy Kral
 938. Bob van Pareren
 939. Hugo Bellaart
 940. André Kok
 941. Peter Nieuwland
 942. Rob Wiche
 943. Karin Warmenhoven
 944. Patrick Poelman
 945. Robert van Baarsen
 946. Leonie Janssen
 947. Hans Dirkse
 948. Petra Spigt
 949. Leon Theunisz
 950. Julie Willaert
 951. Daniëlla Rijsdijk
 952. Dennis Snijder
 953. Miryam van Seters
 954. Sandra Eversdijk-Haanraads
 955. Marleen Swaans
 956. Peter van Dijken
 957. Hans Wind
 958. Jacolien Weststrate
 959. Armand de Vos
 960. Harrie Cornelissen
 961. Lilian Haak
 962. Yvan Vanden Berghe
 963. Frieda de Naeyer
 964. Suze van Zelst
 965. Harry Spek
 966. Anne Veldman
 967. Johan Vanhuyze
 968. Roland Schoonheid
 969. Emiel
 970. Wim Coenraadts
 971. Annemarie Apeldoorn
 972. Sabrina Schuling
 973. Linda Roetgerink
 974. Kamiel Straatman
 975. Marjolein Boers
 976. Jack van der Dussen
 977. M.H.A. Rietveld
 978. Hans van Wuijckhuijse
 979. Claudia de Broyer
 980. Ria Knulst
 981. Eva van Velsen
 982. Saskia Spigt
 983. E. Blonk
 984. Maikel Kat
 985. Ed Ebels
 986. Basia Jaworski
 987. Boris Cnossen
 988. Uri van As
 989. Rudy Kersemans
 990. Ria de Vries
 991. John Oeben
 992. Pieter van der Meer
 993. Ronald Portier
 994. Chantal Honig
 995. Renee Koppenhol
 996. Cor Vinke
 997. Marja van der Steen
 998. Peter Verbeke
 999. Anita Vorst
 1000. Deniz Ince
 1001. Jerusha Geelhoed
 1002. Brigit Steltenpool
 1003. Margré de Rooy
 1004. Jan de Groot
 1005. Lex Raaphorst
 1006. Dorian Rooijakkers
 1007. Hendrik-Jan Poelenjee
 1008. Paul Verlinde
 1009. Frans van der Werf
 1010. Hanneke Haverlach
 1011. Adrienne van Diepen
 1012. Wojtek Klomp
 1013. Fransisca Dam
 1014. Jenny Douwes
 1015. Marcella Meijers
 1016. Patrick Snel
 1017. Anita bouwens
 1018. Henk Donker
 1019. Thies Steen
 1020. Antonie van Leijen
 1021. Peter A. Weustink
 1022. Ronald Davidsz
 1023. Mathea de Haas
 1024. Marcel Olie
 1025. Linda Buis
 1026. Alice Keijzer
 1027. Roland Kind
 1028. Werner den Heijer
 1029. Marco Rijkhoff
 1030. Marlies van Eldik
 1031. Marijke Jansz
 1032. Theo van Roosmalen
 1033. Ans Nijman
 1034. Marten Kuipers
 1035. Rein van der Veer
 1036. Frank de Jong
 1037. Jaap Douma
 1038. Michel Pen
 1039. Mieke Appelman
 1040. Jeannette Brandt
 1041. Rolf Swart
 1042. Dick Suurbeek
 1043. Ludo Uunk
 1044. Robert van Oosten
 1045. Jos van Keeken
 1046. Barbara Vos
 1047. Nadia Poeschmann
 1048. Annemiek Koelmans
 1049. Eli Mouissie
 1050. Menno de Groote
 1051. Yvonne van der Stokker
 1052. Marc van Hasselt
 1053. Bas van de Laar
 1054. Harrie Vangangelt
 1055. Mariette van der Vliet
 1056. Jolanda Meijer
 1057. Vivian Oosterhoff
 1058. Daan Groenheijde
 1059. Frank Aaldering
 1060. Aad van Straalen
 1061. Petra Stremmelaar
 1062. Cathy Berg
 1063. Margot Pot
 1064. Jeannet Onstwedder
 1065. Freek de Swart
 1066. Jet Zegers
 1067. Peter Hoeksema
 1068. J.A. Flaton
 1069. Arend Theunissen
 1070. Wouter Edeling
 1071. Ingrid De Roo
 1072. Geesje Hoogeboom
 1073. Judith de Vries
 1074. Theo Jansen
 1075. Erik Broekhuisen
 1076. Bert de Jong
 1077. Wendy Van Belle
 1078. Léon Driessen
 1079. Ton Albregts
 1080. M. van der Lijn
 1081. JP van Schie
 1082. Selma Knulst
 1083. Heleen Nagtegaal
 1084. Jort Kalff
 1085. René de Hilster
 1086. Theo Welzen
 1087. Robert de Ruijter
 1088. R. Monheim
 1089. Natascha Blanken
 1090. Andre Heuzer
 1091. Margreet Muller
 1092. Edwin van Noort
 1093. Folkert Hiemstra
 1094. Theo van der Pols
 1095. Filip Timmermans
 1096. Jan Kappert
 1097. Tineke Huisman
 1098. Renzo Verwer
 1099. Ruud Schaap
 1100. Yvonne van Rijswijk
 1101. Agnes Valk
 1102. Eartha Vyent
 1103. Willeke Severijns
 1104. Rick Severijns
 1105. Dirk Pauwels
 1106. Jennifer van Tillo
 1107. Alex Visser
 1108. Karin T’Seyen
 1109. Hendrik Speelman
 1110. Henk van Lubeck
 1111. Trudy Welzen-Willems
 1112. H.W.M. Bonnie
 1113. Tineke Willenborg
 1114. Gonnie Remie
 1115. Eddy Daniels
 1116. P. Jansen
 1117. Fred Walravens
 1118. Nina Verweij
 1119. Alinda Frederiks
 1120. Hans de Leeuw
 1121. Arie van Horssen
 1122. Michel Schaepers
 1123. Dejo Overdijk
 1124. Annelies van der Poel
 1125. Inge van Rijswijk de Jong
 1126. Arwin Winkel
 1127. Henk Bleeker
 1128. Annemarie de Waard
 1129. Lutgart Enis
 1130. Joep Jongen
 1131. Louis van Kessel
 1132. Frans Mertens
 1133. Peggy Wielandt
 1134. Servan Schreiber
 1135. Lily Vanopdenbosch
 1136. Cita Pel- Keijzer
 1137. Ted Visserman
 1138. Chris Dijkhuis
 1139. I. vd Woerdt
 1140. Lesley van Hilten
 1141. Frans Joseph Vanderleemputte
 1142. MGM Heijl
 1143. Sharon Farahdi
 1144. Carolina Klitsie
 1145. Leiylah Farahdi
 1146. Banu Farahdi
 1147. Sigrid Molenaar
 1148. Inge van der Steen- Sonke
 1149. Esther van de Ridder
 1150. Antonie Groenendijk
 1151. M. de Rooij
 1152. René Berken
 1153. Nachat Bonnouh
 1154. Ron Kaldenbach
 1155. Sytske Wouda
 1156. Judith Jansen
 1157. Mana Haas
 1158. Christine Nanlohy
 1159. Jeroen de Wildt
 1160. Carien Evenhuis
 1161. Jenny Elbertsen
 1162. Gert Cuppen
 1163. Tineke Homans- Bouma
 1164. Wally Soute
 1165. E. Rijsdijk
 1166. Leon Korteweg
 1167. René Noyons
 1168. Elke Vermeulen
 1169. Hans Moll
 1170. Renate de Wit
 1171. Paul Bohte
 1172. Paulien Broeren
 1173. Dity Zuidwijk- van Lenthe
 1174. Ilayda Ogurlu
 1175. Guido J. Hengeveld
 1176. Nienke Menalda
 1177. Erik Hofman
 1178. Martien Gerekink
 1179. John Dijkhorst
 1180. Jurgen Mertens
 1181. R. Fransen
 1182. Marlon Regien
 1183. Gerard van der Gronden
 1184. Svetlana Meisner
 1185. Willem- Jan van Dinter
 1186. Jan Schippers
 1187. Oskar van der Velden
 1188. Jeroen Vriend
 1189. Joke Benning
 1190. Rick Rink
 1191. Michiel Gunning
 1192. Cedric Göllner
 1193. Henk Curière
 1194. Dorine de Vogel
 1195. Sebastiaan Bonte
 1196. Simon Admiraal
 1197. Paul de Jong
 1198. Rick van Rijswick
 1199. Peter Fokkens
 1200. Mariquee de Bree
 1201. Dennis van Rijswijk
 1202. Herman van Rhijn
 1203. Ruud Prins
 1204. Hans Schmitz
 1205. Greet Eijkelenboom
 1206. Willem Nelissen
 1207. Ezra Verkijk
 1208. Jeroen van der Smissen
 1209. P.H. Wattenburg
 1210. Anneke van Hoorn
 1211. Vincent Kil
 1212. F. Simoen
 1213. Sylvia Geene
 1214. Jaap R.B. Bos
 1215. Nico Bos- Winkelhorst
 1216. Jos Wernars
 1217. Marijke Wernars
 1218. Marc van der Berg
 1219. N. P. Ooijman
 1220. Steven Hoogsteder
 1221. Martijn Berlage
 1222. Hans van Vliet
 1223. Erwin Boon
 1224. Robert van Deventer
 1225. Claudia Kamergorodski
 1226. Pieter Koopmans
 1227. Ronald van der Hoff
 1228. Monique de Vos- Verwaijen
 1229. Sebastiaan van Gelder
 1230. Dave minis
 1231. Remko de Goede
 1232. A.J.Th. Kloet
 1233. Aad Zandvliet
 1234. R. A. Hoogerwerf
 1235. W. Dietvorst
 1236. Charlotte Frenken
 1237. Marian de Bas
 1238. René van Gool
 1239. Erna Staals
 1240. Daniel Sleven
 1241. June van Hoorn
 1242. Guus Baas
 1243. Desirée Monsma
 1244. Waber Matheus
 1245. Lucas Verschragen
 1246. Henk van Dorp
 1247. Stephane Gommeren
 1248. Frank van den Berg
 1249. Chris Candel
 1250. Ben Patelski
 1251. Eduard Geenen
 1252. Huub Bouma
 1253. Odette Huijsman
 1254. Hans van der Wal
 1255. Jona Mol
 1256. M. Menkveld
 1257. E.Hovinga
 1258. Johan Klein Entink
 1259. Sander Hagenbeek
 1260. Emmy Hogerheijde
 1261. Roeland de Bruijn
 1262. Henk Koops
 1263. Jan Beens
 1264. Tineke Druiven
 1265. Elvi Maas
 1266. A. Weijens- Beun
 1267. Karin Hoks
 1268. Jan Kronenburg
 1269. Jurgen Elzinga
 1270. Kevin van der Poel
 1271. Therese de Vreede
 1272. Jolanda lubbers
 1273. Khai Sien Thio
 1274. Janet Thio-Jacobson
 1275. Robert Wijnbeek
 1276. René Visser
 1277. Reinout Reuderink
 1278. Jelger van Dijk
 1279. Thijs Bartelen
 1280. Joseph Hoffman
 1281. Sander Compagner
 1282. Michael Gemmink
 1283. Johan Beentjes
 1284. Gert- Jan Hertog
 1285. Nico Drijver
 1286. Dennis Bos
 1287. Marja Bieler
 1288. Michael Bieler
 1289. Christiane Dirick
 1290. Henk de Vos
 1291. Annette Ebeltjes
 1292. Menno Bakker
 1293. Josje Dieleman
 1294. M. van Best
 1295. Cindy Marcus
 1296. Bert Kerssies
 1297. Diana Kronenburg
 1298. Rob Marcus
 1299. Wiepkje Kerssies
 1300. Jeroen van Rijen
 1301. Edgar Beere
 1302. Jaap Spiering
 1303. Joost de Groot
 1304. Dennis Maes
 1305. Rasmus de Gruil
 1306. Bertil-Jan Romeo Freriks
 1307. Jo Knoppert
 1308. Richard de Leeuw
 1309. Annita Peters
 1310. Klaas Kalma
 1311. M.J. Renckens-Ganzeboom
 1312. Stef Hermsen
 1313. Mike Sliwa
 1314. Bob Klerks
 1315. Gaby Willemse
 1316. Bas Jongenelen
 1317. Yvonne den Harder
 1318. Luud Peters
 1319. Theun de Groot
 1320. Evelien. van Leeuwen
 1321. Ron Havinga
 1322. Mirjam Goeman
 1323. Jurjen Dijkstra
 1324. Guus Poort
 1325. Danielle Hoppenbrouwers
 1326. Kerst Huisman
 1327. Juliette Kronenburg
 1328. Minke Muilwijk
 1329. Peter Leusink
 1330. Irene van Ewijk
 1331. Bastiaan Remkes
 1332. J.J. Stam
 1333. Mariëlla de Beer
 1334. Sarah Dobbe
 1335. Jordi van de Wateringen
 1336. Threes Oude Molen
 1337. Edith Brands
 1338. Hidde Nota
 1339. Ria Glas
 1340. Caroline Kramp
 1341. Rein Dox
 1342. Paul Broodhaers
 1343. Leyla Cimen
 1344. A. Sitch
 1345. Zanna Bekirovic
 1346. Nicoline den Dekker
 1347. Ankei Wagemaker- de Jong
 1348. Tjarda Nieuwenhuis
 1349. Ivo Neering
 1350. Alexander Thiers
 1351. Arnoud Groen
 1352. Mannita Sierink
 1353. Edith de Haas
 1354. Wolter van den berg
 1355. Belia van den Beukel
 1356. Annabel Burg
 1357. Lucia Selles
 1358. Nelleke Jacobs
 1359. D. Goossen van Schaverbeke
 1360. Vincent Versnel
Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen