Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Oproep! Doe ook aangifte tegen de radicale AlFitrah Moskee of doneer!

28 januari 2020

Femmes for Freedom zet zich in tegen alle vormen van onvrijheid, ongelijkheid, onveiligheid en geweld tegen vrouwen. De Stichting streeft volledige naleving en handhaving van het VN-Vrouwenverdrag na. Femmes for Freedom is geen religieuze of antireligieuze organisatie. We zijn voor godsdienstvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Dit betekent niet dat religieuze instellingen in naam van het geloof geweld tegen vrouwen mogen propageren en plegen. Derhalve heeft Femmes for Freedom aangifte gedaan tegen de AlFitrah Moskee en haar bestuurders wegens de volgende strafbare feiten en schending van de fundamentele mensenrechten van meisjes en vrouwen:

  1. Aanbevelen van genitale verminking van vrouwen
  2. Sluiten van polygame huwelijken
  3. Sluiten van religieuze huwelijken zonder burgerlijk huwelijk.

Onze bewijsvoering is o.a. gebaseerd op de uitzending van Nieuwsuur (tijdsslot 6.27 minuten) en de publicatie in NRC door journalisten Milena Holdert en  Andreas Kouwenhoven. Uit hun onderzoek blijkt dat AlFitrah moskee voorstander is van vrouwelijke genitale verminking en deze motiveert en aanbeveelt in hun leerboek. Ook is gebleken dat AlFitrah polygame en illegale sharia huwelijken propageert en vermoedelijk structureel lijkt te sluiten. Femmes for Freedom vindt dat de Nederlandse regering en gemeente Utrecht een stellige reactie moeten geven die duidelijk maakt dat er geen ruimte is voor deze strafbare feiten en  schending van fundamentele mensenrechten in Nederland. Helaas heeft onze regering en gemeente Utrecht tot op heden geen actie ondernomen tegen de AlFitrah Moskee. We kunnen en mogen niet wegkijken van deze e.a. ernstige misstanden. Eerder heeft de aangifte actie van Femmes for Freedom tegen de As-Soennah Moskee wegens het aanbevelen van vrouwelijke genitale verminking geleid tot de vervolging van de As-Soennah prediker door het Openbaar Ministerie. Vandaar dat Femmes for Freedom ook nu in actie komt en uw hulp nodig heeft. U kunt dit op 2 manieren doen:

  1. Doe aangifte: Wij roepen iedereen op die tegen vrouwenonderdrukking is aangifte te doen. Door aangifte te doen, geeft u een duidelijk signaal af; dat er in onze samenleving geen ruimte is voor opruiing, aanzetten tot geweld en zeker niet voor vrouwelijke genitale verminking, polygamie en illegale sharia huwelijken. Iedereen kan aangifte doen. Anoniem aangifte doen kan helaas niet. Wij raden u aan voor domicilie Femmes for Freedom te kiezen. Om u te helpen, hebben wij alvast een conceptaangifte opgesteld. U kunt deze conceptaangifte hier downloaden en uitprinten. Deze kan, ondertekend, gestuurd worden aan:

Femmes for Freedom
Laan van Meerdervoort 70
2517 AN Den Haag

Mocht u niet in de gelegenheid zijn deze aangifte per post te versturen, dan kunt u het ondertekende document inscannen en mailen aan info@femmesforfreedom.com. Wij zullen de aangifte dan opsturen naar het Openbaar Ministerie.

  1. Doneer voor het indienen van een handhavingsverzoek

Femmes for Freedom wil de burgemeester van Utrecht vragen over te gaan tot sluiting van de moskee en wil hiervoor een handhavingsverzoek indienen en indien nodig een lange juridische strijd voeren. Normaliter kost zo’n procedure vele tienduizenden euro’s, maar hij hebben een fikse korting gekregen en hoeven maar 5000 EURO te betalen aan de advocaat. Hiervoor vragen we jullie een donatie te doen via deze crowdfundingssite. Jullie bijdrage helpt ons dit doel te verwezenlijken. Alvast ontzettend bedankt.

De campagnematerialen, zoals de Scare Bear cartoon, kunt u hier downloaden.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen