Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Lukt het de Blijf Groep om FFF de mond te snoeren?

14 december 2016

Waar het om gaat: de Blijf Groep heeft een kort geding aangespannen tegen FFF. Blijf Groep eist dat FFF niet langer de klachten doorgeeft van vrouwen in de opvang van de Blijf Groep. FFF moet de teksten hierover van haar website halen, volgens Blijf Groep.

  1. Sinds juni 2015 heeft FFF een aantal vrouwen ondersteund die ernstige klachten hadden over de situatie in een vrouwenopvanglocatie van de Blijf Groep (zie website FFF). De Blijf Groep heeft zelf een onderzoek naar de klachten uitgevoerd, en op verzoek van de gemeente Haarlem is er een “onafhankelijk” onderzoek uitgevoerd. FFF vindt dat de rapporten deels de klachten bevestigen en ze in ieder geval niet ontkrachten. De Blijf Groep ziet de rapporten als een middel om FFF het zwijgen op te leggen.
  2. Het laatste onderzoek is op 7 december afgerond. Meteen werd van FFF geëist dat zij alle teksten over de Blijf Groep van haar website zou halen. Dit is niet de eerste keer dat de Blijf Groep dit doet. Omdat FFF niet wil toegeven aan de Blijf Groep heeft de Blijf Groep een kort geding aangespannen.
  3. In plaats van de klachten van de vrouwen op te lossen, probeert de Blijf Groep nu om FFF de mond te snoeren. De Blijf Groep heeft dan ook grote belangen op het spel staan: de Blijf Groep ontving in 2015 zo’n 18 miljoen aan subsidie en heeft 242 medewerkers (177fte). Het salaris van de directeur van de Blijf Groep is meer dan dat van de minister president (€ 159.154 versus € 157.287). FFF heeft 2 betaalde medewerkers (1,4 fte) en bestaat dankzij talloze vrijwilligers. Het enige belang wat FFF verdedigt, is het recht van vrouwen op een veilige leefomgeving; al helemaal als die vrouwen voor huiselijk geweld hebben moeten vluchten!
  4. Het juridische gevecht van FFF met de Blijf Groep kost meer geld dan FFF zich kan veroorloven. Laat het de Blijf Groep niet lukken om de stem van de vrouwen te smoren door juridische procedures. Help de kosten die FFF voor deze zaak moet opbrengen te financieren. Steun FFF, het onafhankelijk activisme en het vrije woord door bij te dragen aan deze crowdfundingsactie. U kunt uw donatie via onze website naar ons overmaken onder vermelding van ‘vrije woord FFF’.

Meer weten over hoe FFF over de vrouwenopvang denkt? Lees hier ons standpunt.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen