Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Lancering anti-huwelijksdwang spiekpennen

02 juli 2015

Femmes for Freedom lanceert op donderdag 2 juli de spiekpennen tegen gedwongen huwelijken en achterlating in Rotterdam. Onder het genot van een ijsje zal Femmes for Freedom de spiekpennen uitdelen aan leerlingen van een Rotterdamse school.

Vorig jaar in Den Haag al een groot succes: de anti-huwelijksdwang spiekpennen. Dit jaar zullen de spiekpennen ook in Rotterdam uitgedeeld worden aan duizenden scholieren. De zomervakantie wordt door sommige ouders gebruikt om hun kind uit te huwelijken en in het land van herkomst achter te laten. Met deze campagne wil Femmes for Freedom jongeren alert maken en gedwongen huwelijken en achterlating voorkomen.

De spiekpennen bevatten een subtiele flyer met contactgegevens van hulporganisaties en ambassades en bevat praktische tips en concrete adviezen. Een voorbeeld is: ‘Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, kun je een lepel in je kleding dragen. Als het alarm van de beveiligingspoortjes afgaat, kun je de beveiligers om hulp vragen.’ De pen is discreet en gemakkelijk mee te nemen of weg te geven.

Femmes for Freedom wil de Soroptimisten en de Zonta Club van harte bedanken voor de financiële steun aan deze campagne! Zonder de hulp van deze clubs was het niet mogelijk geweest zoveel jongeren voor te lichten over huwelijksdwang en achterlating.

Werkt u als docent, politieagent of bij een hulpverleningsorganisatie en wilt u pennen aanvragen? Dat kan door een mailtje te sturen naar claudia.verhoeven@femmesforfreedom.com. Wij nemen dan contact met u op over de mogelijkheden.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen