Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Aftrap van vrouwenrechtencampagne #ALLINCLUSIVE

05 oktober 2020

Vandaag lanceert vrouwenrechtenorganisatie Femmes for Freedom de petitie #ALLINCLUSIVE. Het is de aftrap van een brede campagne die zich richt op drie eisen voor de komende begrotingsonderhandelingen:

  1. Zorg dragen voor vergoeding van hersteloperaties voor besneden vrouwen in het zorgstelsel, en vrij te stellen van de eigen bijdrage. Het is onverteerbaar dat vrouwen die slachtoffer werden van zulk zwaar en verminkend geweld, nu persoonlijk voor alle kosten van herstel worden aangeslagen.
  2. De zelfbeschikking en de emancipatie van alle vrouwen die zich in Nederland bevinden, serieus te nemen en hiervoor gericht beleid en budget te voorzien.
  3. Huwelijkse slavernij en uitbuiting van vrouwen strafbaar stellen door het op te nemen in het wetsartikel dat betrekking heeft op mensenhandel.

Femmes for Freedom wil dat deze steun door de hele politiek en op structurele wijze geschraagd gaan worden. Het gaat namelijk om de fundamentele mensenrechten van de Nederlandse dochters en (achter)kleindochters van migranten. Emancipatie is niet af-en-toe een beetje. Emancipatie is ook niet ‘links’ of ‘rechts’. Gelijkberechtiging van alle Nederlanders m/v behoort tot onze Nederlandse grondrechten en verdient daarom onvoorwaardelijke, brede en structurele steun.

De Nederlandse politiek geeft terecht ruime steun aan emancipatie van vrouwen en meisjes in het buitenland. Wij vragen echter alle politici en alle partijen om diezelfde volledige steun voor vrouwenrechten niet alleen in het buitenland, maar ook voor alle Nederlandse meisjes en vrouwen uit te spreken. Emancipatie is #allinclusive.

De campagne #ALLINCLUSIVE volgt na eerdere succesvolle campagnes van Femmes for Freedom tegen respectievelijk genitale verminking, huwelijksdwang en vele andere. Deze campagnes kregen politieke en  maatschappelijk steun en Femmes for Freedom is daar dankbaar voor. Maar dit zijn emancipatievraagstukken die incidenteel en niet structureel gesteund worden.

Femmes for Freedom vraagt daarom ieders steun, van landelijke politici tot aan jou en mij. Steun geven aan structurele emancipatie begint vandaag. Dat kan door de petitie te tekenen op mensenrechtenvanvrouwen.petities.nl Met een donatie aan de stichting help je om deze emancipatiestrijd met hart en ziel voort te zetten.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen