Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Gerechtelijke uitspraak over aanbevelen vrouwelijke genitale verminking

19 juni 2020

In 2018 organiseerde Femmes for Freedom een aangifte-actie tegen de prediker van de As Soennah Moskee wegens het aanbevelen van vrouwelijke genitale verminking, na onderzoeksjournalistiek van Milena Holdert voor Nieuwsuur en Andreas Kouwenhoven voor NRC. Meer dan 133 personen hebben met Femmes for Freedom aangifte gedaan van deze ernstige mishandeling. Femmes for Freedom werd bijgestaan door advocaten Carene van Vliet en Janina Hamann van Advocatenkantoor Delissen Martens.

De rechter heeft vandaag uitspraak gedaan in deze zaak: “De rechtbank is van oordeel dat in dit geval het recht op vrijheid van (godsdienst en) meningsuiting niet kan opwegen tegen het recht van vrouwen op bescherming tegen geweld en discriminatie.”

De verdachte is veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. Femmes for Freedom is zeer blij met deze veroordeling. Het is nu duidelijk dat niemand op grond van religieuze bronnen geweld tegen meisjes en vrouwen mag aanbevelen. Dit is een grote winst voor de fundamentele mensenrechten van meisjes en vrouwen! We willen iedereen bedanken die aangifte heeft gedaan en gedoneerd hebben voor onze rechtszaken. Samen met u hebben we deze prachtige resultaat bereikt en voor deze verandering gestreden! Dankzij u kunnen we nu zeggen dat het aanbevelen van geweld tegen meisjes en vrouwen niet normaal is. We danken u hartelijk voor uw steun en kijken er naar uit met u te blijven strijden voor de rechten van vrouwen en meisjes.

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen