Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Femmes for Freedom en Zonta Den Haag starten actie

24 november 2017

25 November is uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ook Zonta zegt “NEE”. Op die dag starten Zonta Den Haag en Femmes for Freedom een actie om huwelijkse gevangenschap onder de aandacht te brengen.

Waar gaat het om? Huwelijkse gevangenschap betekent dat vrouwen tegen hun wil gedwongen worden om getrouwd te blijven in een religieus huwelijk. Deze vrouwen zijn meestal wel gescheiden uit ​het burgerlijk huwelijk naar het recht van het land van verblijf ​ (bijvoorbeeld Nederland)​, maar kunnen ​niet scheiden uit het religieuze huwelijk. Dat komt omdat de echtgenoot hier niet aan meewerkt. ​

Bij huwelijkse gevangenschap gaat het om dwang en misbruik van macht. Ook in Nederland komt huwelijkse gevangenschap voor. Gelukkig is Nederland het eerste land dat huwelijkse gevangenschap civiel en strafrechtelijk aanpakt. Dat is goed, maar internationaal is dit niet het geval. Er moet nog veel gebeuren, ook om geweld tegen vrouwen bespreekbaar te maken.

Daarom gaan Zonta Den Haag en Femmes for Freedom samenwerken om dit onderwerp op de Europese agenda te zetten. ​Het politiek en juridisch voorbereidend werk wordt door Femmes for Freedom gedaan. Dit heeft even tijd nodig. In de tussentijd proberen we zoveel mogelijk emailadressen te verzamelen van mensen die ons willen steunen.

Wat vragen we je te doen?

Zeg ook “NEE” en stuur een email naar zonta.fff@gmail.com dan houden we je op de hoogte van de vorderingen.

Meer informatie? Stuur een email naar Margarta Taskoudi
(margarita.taskoudi@femmesforfreedom.com)

Deel, mail of print deze pagina
Icon Facebook Icon Twitter Icon LinkedIn Icon e-mail Icon WhatsApp Icon Printen