Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
meldpunt
taal

Wat is het?

Met seks kun je kinderen krijgen. Je kunt ook alleen voor het plezier seks hebben. Tijdens de seks kan je je liefde en andere gevoelens laten zien. Het werkt ontspannend, is goed voor je relatie en je weerstand. Sommige mensen hebben pas seks als ze getrouwd zijn. Andere mensen beginnen met seks, voordat ze getrouwd zijn. Weer andere mensen hebben seks zonder dat ze een relatie hebben. Wanneer, om welke reden en op welke manier je ook seks hebt, het is belangrijk dat je het fijn vindt.

Waar doe je het?

Veel mensen hebben seks in bed. Het ligt lekker en de deur kan op slot. Je kunt ook op andere plekken seks hebben. Bijvoorbeeld onder de douche, op de bank en de keukentafel. Het ligt er aan wat jij en je partner fijn vinden en wat jullie fantasieën zijn. Er zijn ook mensen die graag buiten seks hebben. In een bos, tijdens het zwemmen of in de paskamer van een winkel. Je moet het natuurlijk alleen op bijzondere plekken doen als je het zelf wil. Zorg ervoor dat niemand jullie ziet.

Als jij en je partner avontuurlijk zijn, dan kunnen jullie van alles proberen. Maar het kan ook zijn dat je alleen maar seks wil in bed, omdat het vertrouwd voelt. Dat is helemaal prima. Jij bent de enige die jouw grenzen kent en de enige die ze kan aangeven. Maak je grenzen vooral duidelijk als iemand er overheen dreigt te gaan.

Taboe

Er bestaan veel taboes over seks en seksualiteit. Mensen vinden het niet netjes en durven er niet over te praten. Maar het is juist belangrijk om over seks te praten en een einde te maken aan taboes. Om goede beslissingen over jezelf te nemen, is het belangrijk dat je weet wat je lichaam doet, kan en voelt.

 

Seks ingesproken in verschillende talen

 

Nederlands

Farsi

Tigray

Arab

 

Engels

Turks

Urdu

Deel, mail of print deze pagina
Facebook icon Twitter icon LinkedIn Icon E-mail icon WhatsApp Icon Print Icon