Lees voor
verlaat site!
wis bezoek
taal

Aandachtspunten

  • Ongeveer de helft van de vrouwen in Nederland is niet economisch zelfstandig. De situatie is het ergst bij biculturele vrouwen, zij zijn het minst zelfstandig. Dat moet anders.
  • Vrouwen worden financieel onderdrukt en zijn vaker slachtoffer van economisch geweld. Ze mogen niet over hun geld en/of eigen bankpas beschikken, mogen niet werken, worden gedwongen om geld aan de partner of familie te geven of mogen geen anticonceptie kopen van hun eigen geld. Het is van belang dat we erkennen dat groepsdruk, economisch geweld en onderdrukking bestaan en dat we ons inzetten om dit tegen te gaan en vrouwen weerbaar te maken. 
  • In navolging van Britse banken, zouden Nederlandse banken een Code of Conduct moeten hanteren om financiële mishandeling en uitbuiting tegen te gaan. Zo kunnen vrouwen weer grip krijgen op eigen bankzaken. 
  • Naar Frans voorbeeld, moet het wettelijk verplicht worden dat iedereen een eigen bankrekening heeft en dat de uitkering naar de rechthebbende wordt overgemaakt. Zo wordt voorkomen dat de man de uitkering, toeslagen en het pensioen van de vrouw ontvangt.

 

Deel, mail of print deze pagina
Facebook icon Twitter icon LinkedIn Icon E-mail icon WhatsApp Icon Print Icon