De Liberale Denktank: “Wat is vrijheid”

 • Plaats:
  Parkhotel
 • Start:
  November 3, 2018 2:00 am
 • Einde:
  November 3, 2018 4:00 am
 • Adres:
  Molenstraat 53
  Den Haag , ,
 • Kosten:
  €21,00

De Haagse VVD heeft De Liberale Denktank opgericht. DLD streeft er naar prikkelende onderwerpen bespreekbaar te maken; zowel binnen als buiten de partij, en zowel onder VVD’ers, als samen met andere geïnteresseerden. Onze directeur Shirin Musa is uitgenodigd om te spreken tijdens de eerstvolgende editie. Zij gaat hierbij in debat met filmmaker Eddy Terstall en voormalig PVDA-kamerlid Keklik Yücel. De bijeenkomst wordt gemodereerd door Rachid Benhammou, een cultureel ondernemer en journalist.

Zoals de Haagse VVD schrijft;

Onze sprekers en moderator hebben allen één ding gemeen: zij strijden voor de vrijheid. Wat drijft hen? En hoe gaan zij om met de soms heftige reacties?

Eddy Terstall en Keklik Yücel zijn twee (van de vier) initiatoren van Vrij Links. Op 18 mei van dit jaar brachten zij een manifest uit waarin zijn een lans braken voor “een vrij en onbelemmerd debat, een levensbeschouwelijk-neutrale staat, seculier onderwijs voor alle kinderen en een herwaardering van individuele vrijheid.”
Shirin Musa strijdt met haar stichting Femmes for Freedom (FFF) vóór gelijke rechten voor meisjes en vrouwen, en tégen allerlei vormen van onvrijheid. Met success: FFF heeft met haar grassroots aanpak meerdere wetswijzigingen tot stand weten te brengen, alsook veranderingen in de hulpverlening.
Rachid Benhammou schrijft regelmatig over onderwerpen met betrekking tot Vrijheid, en bracht eerder dit jaar samen met Boris van der Ham het boek Nieuwe vrijdenkers uit.

U bent van harte welkom om onder leiding van moderator Rachid Benhammou met onze sprekers in discussie te gaan.

Kamerlid Bente Becker (VVD, portefeuille Integratie en Inburgering) zal het afsluitend woord verzorgen.

Meer informatie vindt u op de website van de VVD Den Haag. Hier kunt u zich ook aanmelden voor het evenement.