Nieuws

Debat: voel jij je vrij om te kiezen?

Namens de Gemeente Rotterdam nodigt Femmes for Freedom u graag uit om het debat op 15 juni bij te wonen!

In Nederland kies je je partner zelf. Jouw vriend, jouw vriendin, jouw man, jouw vrouw, jouw keuze. Gemeente Rotterdam steunt je hierin. In onze stad geloven we in keuzevrijheid. Om te kunnen zijn met wie jij wilt. Zonder veroordeeld te worden door anderen of het niet te mogen van anderen.

Helaas is vrije partnerkeuze nog niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Wethouder Schneider van Integratie is een campagne gestart om dit onderwerp bespreekbaar te maken in de stad. Met posters en flyer-acties zijn Rotterdammers wakker geschud. Op 15 juni volgt een debat dat iedere aanwezige de kans geeft om zich uit te spreken over dit belangrijke onderwerp.

“We willen in gesprek met die moeilijk bereikbare groep van mensen die niet zelf mag kiezen en de mensen die anderen belemmeren in hun vrije partnerkeus. Door het gesprek aan te gaan wil ik ze overtuigen dat het normaal is dat vrouwen hun eigen partner kunnen en mogen kiezen. Of het een man of vrouw is, van welke afkomst dan ook.”, aldus wethouder Schneider.

Iedereen is welkom bij het debat, maar vanwege het beperkt aantal beschikbare plaatsen, is het wel nodig om je aan te melden. Dit kan via deze link. Je deelname is pas definitief nadat je een bevestiging per e-mail hebt ontvangen.

Datum:
Donderdag 15 juni 2017

Tijd:
10.30 uur – 12.30 uur

Locatie:
Hogeschool Rotterdam, locatie Museumpark

Reacties